Muška U-14 reprezentacija Bosne i Hercegovine u prvom kolu NBA Junior turnira u Beogradu savladala je Sloveniju a danas je tijesno poražena od Srbije rezultatom 61:59. 

Mladi košarkaši BiH tijesno poraženi od Srbije, Mak Omerović postigao čak 31 poen!
Foto: Jr. NBA Srbija | Odlične partije mladih košarkaša

Mladi košarkaši Srbije su znatno bolje otvorili susret jer su morali "juriti" razliku koja im je pozitivan ishod drugog susreta osiguravala finale.  

Rezultat je u jednom trenutku glasio 37:11 sa 26 poena razlke mladi košarkaši Srbije su već jednom nogom bili u finalu turnira obzirom da im je bila potrebna pobjeda od 17 poena razlike. 

U nastavku košarkaši BiH su zaigrali sjajno i približili se na svega 2 poena razlike, ipak nije bilo više snage za preokret.

Vezani članak Reprezentacija BiH pobijedila Sloveniju, briljirao talentovani Tuzlak Mak Omerović

Nakon duela Hrvatska - Slovenija biće poznati finalni parovi i ko će igrati za treće mjesto, nije isključeno da se i u tom susretu ponovo sastanu Srbija i BiH, ali postoji mogućnost i da mladi Zmajevi zaigraju u samom finalu.

Mak Omerović je odigrao još jedan fantastičan susret postigavši nevjerovatnh 31 poen, čime je svoje ime sigurno pozicinirao u bilježnicu NBA skauta. 

Nad Makom Omerovićem košarkaši Srbije su napravili više od 10 ličnih grešaka, bio je nerješiva enigma za protivničkih igrača.