Recept za mramorni kolač koji će vas vratiti u djetinjstvo

Danas vam donosimo jako jednostavan recept za vječni slatki klasik – mramorni kolač, i to iz kuharice pariškog slastičara Cyrila Lignaca. Ova neizostavna slastica iz gastro repertoara naših majki i baka već s prvim zalogajem…

Brze fritule: Najlakši recept za omiljenu zimsku poslasticu

U smislu gastronomskih užitaka, za mnoge su upravo fritule jedan od simbola zimskog i prazničnog razdoblja. Za uživanje u ovoj poslastici ne trebaju vam adventski štandovi nego nekoliko uobičajenih sastojaka koje možda već imate u…

Gotovo za 5 minuta: Trik za pizza-tijesto bez dizanja

Tijesto za pizzu ne morate čekati da se diže na toplom, pa čak ni upotrebljavati kvasac. Kad uhvati glad i zatreba li vam prečica, dovoljno je iskoristiti jogurt, brašno i prašak za pecivo. Na 2 čvrsta…