• autobus-brending-tuzlanski-ba
 • Tuzlanski.ba je internet medij koji je 12. marta 2012. godine nastao na temeljima nešto ranije osnovane facebook stranice TUZLA – Grad koji volim, koja je svojim kreativnim uređivanjem postala prepoznatljiva na širem području.

  Tuzlanski.ba je za veoma kratak period postao vodeći i najutjecajniji informativni medij na području Tuzle i tuzlanskog kantona, što ga je ujedno svrstalo i među najutjecajnije internet medije u BiH.

  Na početku samog rada, uredništvo se opredjelilo za informativno-zabavni koncept i u tom periodu uglavnom su objavljivane informacije vezane za dešavanja na lokalnom nivou i vijesti zabavnog sadržaja, bez politike i crne hronike.

  Konstantan trend rasta posjećenosti, kao i veliki broj redovnih posjetitelja/čitatelja iz drugih gradova BiH, zemalja regiona ali i dijaspore nametnuo je potrebu proširenja sadržajnih segmenata pa će posjetitelji na redizajniranom portalu moći pratiti i niz drugih zanimljivih informacija iz svih sfera života u sklopu novih kategorija.

  Tuzlanski.ba je od početka svog djelovanja jedan od rijetkih nezavisnih internet medija u Bosni i Hercegovini iza kojeg ne stoji nijedna politička opcija ili nevladina organizacija, dok u svakodnevnom radu nastoji objektivno i pravovremeno informisati svoje čitatelje o svim aktuelnostima poštujući sve profesionalne standarde. Upravo zbog svega navedenog Tuzlanski.ba je internet medij koji je postao prepoznatljiv i drugačiji od drugih.

  Posjećenost

  Mjerenje posjećenosti stranice prepustili smo GemiusAudiencu koji vrši analizu i mjerenja posjećenosti bosanskohercegovačkih web-stranica, prema tim podacima Tuzlanski.ba je najposjećeniji i vodeći informativni portal u Tuzlanskom kantonu.

 • posjecenost-web-portal-tuzlanski
 • U maju 2015. godine, Gemius je zabilježio 87.884 hiljada stvarnih korisnika (samo posjete iz BiH) što je tuzlanski.ba svrstalo među TOP 10 najposjećenijih web-stranica u BiH od ukupno 61 koliko je obuhvaćeno analizom. Google-Analytics statistiku za određeni period (pregledi stranica, unikatne posjete, demografija) dostavljamo na upit.

  Marketing

  Tuzlanski.ba je izuzetno atraktivan oglašivačima širom BiH. Kreativno i inovativno djelovanje u dosadašnjem periodu privuklo je brojne marketinške agencije sa kojima je do sada realizirano niz kampanja renomiranih klijenata.

  Obzirom da se internet oglašavanje nameće kao najefikasniji način oglašavanja, i u narednom periodu ćemo usavršavati ovaj segment poslovanja kako bi i dalje ostali strateški marketinški partner renomiranih kompanija u BiH ali i šire.

  Društvene mreže

  Tuzlanski.ba na Facebooku ima 140.000+ fanova dok ukupan rad portala kroz nekoliko facebook stranica čini podrška od 350.000+ fanova. Na twiteru naše objave prati 1000+ pratilaca dok na instagramu Intagramu naše aktivnosti prati 8.000 pratilaca, možete nas pratiti i na našem Google+ kanalu.

  Video zapisi na Youtube kanalu portala Tuzlanski.ba do sada su pregledani preko 5.000.000 puta, dok je broj pretplatnika iz dana u dan sve veći, trenutno ih je 3.000+ – Hvala vam na povjerenju…