Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prestaje sa radom još jedna poslovnica pekare Manja u Sarajevu

Preuzmite sliku

Poslovna jedinica pekare Manja u sarajevskom naselju Koševo saopćila je kako s današnjim danom prestaje sa radom.

Na ulaznim vratima pekare zakačeno je kratko saopštenje.

“Poštovani kupci, obavještavamo vas da poslovna jedinica ‘Manja Koševo’ prestaje sa radom. Posljednji radni dan poslovnice je 26. april 2024. godine. Vaša Manja”, naveli su.

Inače, ovo je druga od poslovnica koja se zatvara na području Kantona Sarajevo. U januaru ove godine, zatvorena je poslovnica u Vogošći.

Nezadovoljstvo građana pekarom “Manja” u Sarajevu prije svega je proizilazilo iz javnih nastupa vlasnika lanca pekara Manja Saše Trivića koji je na društvenim mrežama nemali broj puta veličao ratne zločince poput Ratka Mladića.

Izlozi nekoliko pekara Manja u Sarajevu oštećeni više puta, a Trivić je izjavio kako polovina njegovih problema proističe iz statusa na društvenim mrežama.

Vezano | Jutros u Sarajevu oštećena dva izloga pekare ‘Manja’

Posljednji status koji je razljutio javnost bio je onaj iz sredine decembra 2023. godine kada je Trivić ušao u raspravu s korisnicima društvene mreže X povodom izbora u Srbiji.

“Samo da javim ovima iz Srbije što nas mrze da smo mi za njih najveće izvozno tržište. Pripazite malo kada se svađate i kada pljujete svoje najbolje kupce. Poslije ovolike pljuvačine po nama Srbima iz BiH opozicija je zaslužila da svi uzmemo državljanstva i da svi organizovano glasamo protiv njih. Treba ih ‘satrati’ da nikada nemaju nikakvu šansu”, napisao je Trivić.

Također, tokom inspekcijskog nadzora krajem marta ove godine u bureku pekare Manja od junećeg mesa pronađena je svinjetina.

Vezano | U bureku pekare “Manja” u Kantonu Sarajevo pronađena svinjetina

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje