Sočni uštipci: Ne trebate čekati da tijesto naraste

Uštipci su brz i zasitan zalogaj za cijelu porodicu, ali se prže u dubokom ulju pa nisu baš najzdraviji izbor. Ovo je recept koji su koristile naše nene prema kojem ne morate čekati da tijesto…

Doručak na poseban način: Crunchy kroasan sendvič

Kroasan sendviči su najbolji sendviči i tu smo se jednoglasno složili. Sada na gastro scenu stupa novi trend, viralni Vjerujemo da Francuzi ne bi bili oduševljeni upotrebom kroasana u ove svrhe, ali ipak, ne možemo…

Recept za lahmadžun: Zovu ga „turska pizza“

Lahmadžun je izuzetno popularno jelo levantske kuhinje koje je tokom prethodne dvije decenije zaokupilo pažnju gurmana širom svijeta. Mnogi danas lahmadžun (lahmajun, lamadjo, lahmacun) nepravedno nazivaju turskom picom jer se tim poistovjećivanjem zanemaruju hrskavost tijesta…

Turski keškul idealna poslastica za ljubitelje kokosa

Turske poslastice su nadaleko poznate i svima nam je jasno kakvi su oni majstori kada su slatkiši u pitanju. Glavna asocijacija je preukusna i sočna baklava, ali Turci imaju i manje komplikovane recepte za koje…