Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Doktor osumnjičen da je pokušao silovati pacijentkinju tokom pregleda

Preuzmite sliku

Pacijentkinja (41) prijavila je policiji da ju je pokušao silovati ugledni zagrebački ljekar.

Kako prenosi Index nad zagrebačkim ljekarom (63) policija je ovih dana provela kriminalističko istraživanje i potom podnijela tzv. poseban izvještaj nadležnom državnom tužilaštvu zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela bludnih radnji na štetu pacijentice.

Prema informacijama Jutarnjeg lista, 41-godišnja pacijentkinja iz okoline Zagreba obratila se policiji krajem prošle sedmice prijavivši da ju je ugledni i često jako hvaljeni ljekar pokušao silovati.

Navela je, kako se neslužbeno saznaje, da je tog dana bila na privatnom tretmanu pregleda vena koji je odrađen u porodičnoj kući i da je pritom došlo s doktorove strane do, najblaže rečeno, neprimjerenih poteza i dodira, a koji su krenuli od nogu na kojima je bio inicijalni fokus.

S obzirom na navedeno, policija ju je odmah uputila na ljekarski pregled.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su dovršili kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela bludnih radnji na području Samobora te je protiv istog podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem”, saopšteno je iz policije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje