Foto: Tuzlanski.ba

U 90 posto filmova koje ste voljeli kao djeca, bila je skrivena ova žena.

Laura Dash je nekad bila dvojnica djece glumaca, koji su bili na vrhuncu 80-tih i 90-tih godina.

Ona se pojavila u nekoliko stotina filmova, uključujući i "Park iz doba Jure, "Noć vještica 4", "Intervju sa vampirom", "Goonies", "Kuka", "Savršeni svijet", ali i u mnogim drugima.

U intervjuu za "Reddit" ona je ispričala sa kakvim čudnim i opasnim stvarima se susretala i koje je morala da uradi na snimanjima filmova...

Laura je bila Wendyna dvojnica u filmu "Kuka", a tokom intervjua je istakla kako je bilo zabavno gledati Robina Williamsa i Dustina Hoffmana.

"Robin Williams je veoma smiješan. Jedna od najsmješnijih stvari koje se sjećam sa seta jesu njihove zajedničke scene, ali uvijek bi Robin pobijedio", rekla je tom prilikom Laura.

U filmu "Park iz doba Jure" iz 1993. godine, ona je bila ta koja je glumila u sceni udarca strujom na ogradi.

Tokom snimanja na Havajima, glumce i ekipu je zakačio uragan i bili su zarobljeni danima u hotelskom podrumu, zajedno i sa rediteljom Stevenom Spielbergom, za koga Laura kaže da je "perfekcionista".

"Tako smo svi sjedili u sebi zajedno sa Spielbergom, pa sam pomislila 'hej, ako je Steven još uvijek ovdje i nije izašao, to znači da će sve biti u redu onda'. Dok smo bili tamo igrali smo karte, UNO, pričali i upoznavali se", navela je glumica.

Ona je glumila i u mnogim horor filmovima u koje su bila uključena djeca. Ali dok je snimala "Noć vještica 4" 1988. godine, dogodila joj se strašna nezgoda - pala je sa zgrade, zbog čega je skoro izgubila oko.

"Kada sam pala ekipa je presjekla kabl, a kada su presjekli kabl, on me je udario u lice. To nije trebalo da se desi", istakla je ona i dodala da ne može da odluči koji film joj je omiljen - "Goonies" ili "Kuka".

"U Gooniesu su mi platili da se spustim niz stravičan tobogan, dok je u Kuki priča bila zanimljiva, ekipa, glumci, smijali smo se po cio dan", rekla je ona.

Laura je prvi put zaigrala u filmu 1981. godine "Ispod duge", a onda joj je ponuđen posao kaskaderke i njena karijera kreće da se razvija.

Ona je priznala da su njene uloge uglavnom bile muške: "Imala sam više mogućnosti od mnogih žena jer sam bila dvojnik dječacima. Više od 80 posto sam bila dvojnik dječacima, a oko 20 posto djevojčicama".

Nakon snimljenih na stotinu filmova, ona je riješila da se ipak "skloni" sa filmskog platna, pa je tako počela da se brine o životinjama, a čak ima i svoju firmu.

Ovako danas izgleda. (24sata.rs)

laura-dash6