Kada Snoop Dogg preuzme kormilo za Dan zahvalnosti, ručak neće proći neprimijećeno, ali možda neće ići niti onako kako biste očekivali.
U svom specijalnom prilogu podijelio je recept koji priprema za taj poseban dan, a uz klasični pire krompir, reper dodaje svoj tajni sastojak - konjak.
"Ljudi, ovo nisu krompiri kakve vam mama sprema", ističe, dodajući duh koji spominje u svom hitu "Hennesey N Buddah", gdje je konjak ključni sastojak "njegovog omiljenog načina pripreme ovog slavnog jela za Dan Zahvalnosti".
"Znam šta svi mislite", nadodaje, "Zar konjak nije više za koncerte s Doggom nego za Dan zahvalnosti?" šali se Snoop.
Ipak, on smatra da ne postoji razlog zašto ne bi oboje moglo ići zajedno.
Ovaj recept, koji je slavni reper uvrstio u svoju novu kuharicu pod nazivom "Goon With the Spoon", oduševljava mnoge obožavatelje koji će možda iznenaditi svoje bližnje ovog blagdanskog razdoblja.
Zagrijavanjem konjaka na šporetu alkohol isparava i dodaje "malo slatkoće i dubine okusu" krompira, ističe reper, a zatim objašnjava kako se njegov specijalitet tačno priprema, prenosi net.hr
Spremite gnječilicu za krompire i pripremite se oduševiti svoje rodbine za praznike", dodaje.
Recept za pire krompir s konjakom
Sastojci koji su vam potrebni:
Približno 1,8 kg krompira: oguljenih i nasjeckanih
½ šolje (približno 120 ml) konjaka ili druge rakije
4 kašike nesoljenog maslaca
2 šolje vrhnja za kuhanje
½ šolje majoneze
2 ½ kašike soli
kašika cijelog crnog bibera
A sad slijede, upute za pripremu:
1. U velikom loncu prokuhajte vodu s puno soli na jakoj vatri. Smanjite vatru na srednje jaku, dodajte krompire. Kuhajte, povremeno miješajući, dok ne omekšaju, otprilike 25 minuta. Ocijedite i stavite na stranu.
2. Vratite prazan lonac na šporet srednje jaku vatru. Dodajte konjak; kuhajte dok se malo ne reducira i alkohol ispari, 3 do 5 minuta. Umutite maslac dok se ne otopi. Dodajte vrhnje i majonezu; kuhajte dok se malo ne zgusne i ugrije, otprilike 5 minuta.
3. Vratite krompire u lonac; dodajte sol i biber. Pomoću gnječilice za krompire, gnječite dok se sve ne sjedini i postane glatko.
Za pripremu ovog posebnog specijaliteta, trebat će vam otprilike 50 minuta, ističe reper za kraj.