Izgubila životnu bitku: U 33. godini preminula bivša misica Dijana Milojković
Foto: Tuzlanski.ba

Dijana Milojković postala je poznata javnosti kada je pobijedila kao Miss Evrope 2014. godine. Ona se nekoliko posljednjih godina borila sa rakom, te je i javno par puta apelovala na sve djevojke da se pregledaju kako ne bi imale bitku sa opakom bolešću.

Sredinom juna Dijani se pogoršala stanje i širom Instagrama se apelovalo na dobrovoljno davanje krvi misici.

Podsjetimo, jedan komentator na Instagramu razbjesnio je javnost kada je ostavio komentar:

– Zašto se trudiš da izgledaš lijepo, šminkaš se i namještaš kosu kada znaš da ćeš umrijeti?”

Ljepotica nije ostala ravnodušna na ovakav komentar, te je odgovorila:

– Da li znači da ako ću umrijeti treba da idem sa prljavom kosom? Ne znam kako da odgovorim na ovo, pa ću pretvoriti u šalu jer se nadam da se i ova osoba šalila.

Gašenje njezina premladog života potvrdio je i njezin neutješni brat Miloš Milojković statusom na Instagramu. "Počivaj u miru, sestro", kratko je napisao uz njezinu fotografiju.

"Imala je ona i previše problema. Samo, eto, nekim čudom ih je kontrolisala i zadržavala u sebi. Ponekad se osjećala jako loše, a ipak je hodala uspravno i ponosno, rijetko tko je mogao i naslutiti da joj nešto fali. Uvjerena da kad-tad mora doći bolje vrijeme, a ako slučajno i ne dođe, nema veze. Prošla je kroz život baš onako kako treba! Borbeno, u stilu kraljice!" piše u jednom od oproštajnih komentara. (Tuzlanski.ba)