Princeza Dubaija Shaikha Mahra javno je ostavila svog supruga Mohammeda Bin Rashida bin Manu Al Maktouma samo dva mjeseca nakon što su dobili prvo dijete.

Arapska princeza ostavila supruga putem Instagrama i šokirala javnost
Foto: Instagram

Ova 30-godišnja kćerka vladara Dubaija uradila je to ni manje ni više nego putem Instagrama, čime je dodatno šokirala konzervativnu zajednicu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, piše Daily Mail.

Shaikha Mahra je ovim ispoštovala islamsku tradiciju, koja nalaže da osoba mora tri puta zaredom tražiti razvod kako bi se ispoštovao zahtjev. Ova praksa naziva se “talaq thalatha”.

“Dragi mužu, pošto si zaokupljeni drugim kompanjonima, ovim putem proglašavam naš razvod. Razvodim se od tebe, razvodim se od tebe i razvodim se od tebe. Čuvaj se. Tvoja bivša žena”, stoji u objavi princeze.

Osim toga, par već više ne prati jedno drugo na društvenim mrežama i uklonili su sve zajedničke fotografije sa svojih naloga.

Podsjetimo, Mahra i Mohammed su se vjenčali u maju 2023, a u maju ove godine dobili su kćerkicu. Zvanične potvrde o razvodu još uvijek nema, a pojavile su se i spekulacije da je princezin nalog hakovan.