Odlukom općinskog načelnika Mirnesa Bajtarevića, danas i sutra na teritoriji Kaknja proglašen je Dan žalosti povodom tragične smrti četiri sugrađanina, kojima će danas i sutra biti klanjana dženaza te obavljen ukop.

U Kaknju danas i sutra Dan žalosti: Braća Bakir i Mensud Spahić bit će ukopani danas u mjestu Obre
Foto: Općina Kakanj

Slijetanjem vozilom u provaliju duboku oko 300 metara na lokalitetu Lipničko brdo, između Kaknja i Vareša, život su izgubili biznismen i vlasnik kompanije Delta Petrol iz Kaknja Bakir Spahić (1956.) te njegov brat Mensud Spahić (1952.), dok su druga dvojica poginulih u prevrtanju džipa Toyota Land Cruiser bili rođaci Osman (1941.) i Himzo Neimarlija (1943.), svi iz Kaknja.

Policiji je dojava o pronađenom džipu i četiri mrtve osobe dojavljena u ponedjeljak, oko 11.45 sati, a tijela su isti dan izvučena te upućena u prosekturu Kantonalne bolnice u Zenici.

Vezani članak Četiri osobe poginule u nesreći na putu između Kaknja i Vareša

"Dani žalosti se obilježavaju spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Općine i drugim institucijama na području općine Kakanj. Elektronski i drugi mediji, organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija su dužni prilagoditi svoje sadržaje danima žalosti", ističe se u odluci Općine Kakanj.

Danas će, nakon ikindije-namaza, u 17.00 sati, u mjestu Obre kod Kaknja biti klanjana dženaza te obavljen ukop braće Bakira i Mensuda Spahića, dok će dženaza i ukop Osmana i Himze Neimarlije biti obavljeni sutra.

Vezani članak Tragedija kod Kaknja: Među četvero poginulih stradao poznati bh. privrednik i njegov brat