Ispred Narodnog pozorišta Sarajevo u toku su pripreme za otvorenje 30. Sarajevo Film Festivala  koji će biti održan od 16. do 23. augusta.

U toku pripreme za 30. Sarajevo Film Festival, redovna prodaja online ulaznica počinje danas
Foto: Fena

Prodaja online ulaznica za filmove u programu 30. Sarajevo Film Festivala za korisnike Mastercard kartica počela je jučer, a redovna online prodaja ulaznica počinje danas u 15 sati.

Prodaja ulaznica u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) počinje 12. augusta u 10 sati.

U programu Open Air 30. Sarajevo Film Festivala je 15 filmova, među kojima je i film "Nakon ljeta“ Danisa Tanovića, koji će 16. augusta zabilježiti svjetsku premijeru i otvoriti SFF. 

Open air će biti miks premijera domaćih i stranih filmova, kao i ranije prikazanih klasika.

Program u Ljetnom kinu Stari grad biće posvećen filmovima iz BiH i regije, a ljetno kino Coca Cola ponudiće filmske novitete iz svijeta te filmske klasike.

U znak sjećanja na akademika Abdulaha Sidrana, uoči početka SFF- a biće prikazan film "Kuduz" Ademira Kenovića za koji je scenario pisao upravo Sidran. 

Po podacima iz prošle godine kojima raspolaže Turistička zajednica Kantona Sarajevo, oko 30.000 posjetilaca je došlo samo radi Sarajevo Film Festivala.

I ove godine kapaciteti smještaja i turističke ponude rastu. Iz Turističke zajednice KS navode da je rekord već oboren te da sa SFF-om slijedi i najbolji dio sezone.