Bingo Group kao ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala, već drugu godinu zaredom doveo je filmsku čaroliju u Tuzlu.

Foto: Bingo | Bingo Ljetno kino ispunilo očekivanja

Bingo Ljetno kino, smješteno na Trgu Slobode, bilo je naše mjesto okupljanja tokom trajanja Sarajevo Film Festivala. S 400 mjesta na otvorenom, ovo kino pružilo je publici jedinstven doživljaj pod vedrim nebom, a svi ljubitelji filma imali su priliku uživati u pažljivo odabranim projekcijama uz Corn Flips grickalice.

 Prethodnih dana, festivalska atmosfera preplavila je i Tuzlu, a najveći interes publike privukli su domaći filmovi. Karte za ove projekcije rasprodane su u rekordnom roku, što potvrđuje da je publika u Tuzli prepoznala Sarajevo Film Festival kao istinsku platformu za bosanskohercegovačku kinematografiju.

 "Kao vodeća poslovna grupacija u Bosni i Hercegovini i ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala, ponosni smo što smo bili dio ove prestižne manifestacije koja okuplja filmske entuzijaste iz svih krajeva svijeta. Otvaranjem Bingo Ljetnog kina u Tuzli, zahvaljujući partnerstvu Sarajevo Film Festivala i Bingo Group, uz podršku Turističke zajednice Tuzlanskog kantona, tuzlanskoj publici pružili smo jedinstveni festivalski doživljaj pod vedrim nebom i sretni smo što smo ispunili našu misiju“, izjavila je Tatjana Paunoski, u ime Bingo Group, ovom prilikom.

 Jubilarni 30. Sarajevo Film Festival je otvoren projekcijom filma "Nakon ljeta", oskarovca Danisa Tanovića, a film je nakon svoje premijere dobio odlične ocjene od publike, kao i od filmskih kritičara.

Pored Tanovićevog ostvarenja, tuzlanska publika imala je priliku uživati i u najnovijem filmu bosanskohercegovačkog režisera Srđana Vuletića, "Gym". Film je nakon svoje svjetske premijere u Sarajevu prikazan i u Bingo Ljetnom kinu Tuzla, gdje su se publici naklonili protagonisti filma.