Foto: Tuzlanski.ba

Ove žene nisu nisu obične konobarice. Nazivaju se “Skimpies”, rade u Australiji služeći i zabavljajući rudare i poljoprivrednike u donjem rublju.

Tvrde da na taj način za noć mogu zaraditi i 6.000 dolara za jednu noć.

Shae ima 29 godina i ovaj posao radi već skoro deset godina, a kako kaže, novac je ono što je drži u tom poslu.

– Osnovica u svakom baru je oko 1.000 dolara, ali mi možemo zaraditi i do pet puta toliko tokom jedne smjene. Za ovaj posao morate biti zadovoljni svojim izgledom i imati odgovarajući pristup svemu tome – ispričala je Shae, te dodala:

– Susrećemo mnogo čudnih likova. Znaju nam reći da ne izgledamo dobro, da im se ne sviđa način na koji smo građene. Stvarno morate imati “debelu kožu” da biste radili ovaj posao jer nam svašta govore, pogotovo kad je u pitanju alkohol.

Shae ističe da često te njihove primjedbe okrene na šalu, ali da se nove djevojke teško nose s neugodnim komentarima. I njoj su trebale godine da se navikne, piše Daily Mail.

– Jednom mi je momak platio 50 dolara da skinem cipelu kako bi mi uslikao stopalo, dok mi je drugi nudio pare da kupi moje donje rublje. Uvijek se nešto zanimljivo dešava, istakla je ona te dodala da većina gostiju žele samo razgovarati i dobro se nasmijati. (Tuzlanski.ba/Fokus.ba)