Posljednjih godina kultura vjenčanja usvojila je koncept ograničavanja upotrebe mobitela na ceremonijama kako bi se spriječilo da gosti objavljuju sadržaj na internetu prije mladenaca.

Mlada na vjenčanju zabranila mobitele, pa podijelila reakcije
Foto: Freepik | Ilustracija

U snimku objavljenoj na Instagramu vidi se mlada Anna Reuss kako hoda do oltara i govori gostima da "maknu svoje telefone", nakon čega slijedi tekst koji glasi: "Mlada ne bi trebala ovo govoriti tokom svog velikog trenutka", piše NY Post.

Takve ceremonije nazivaju se "isključenim ceremonijama" i znače da "par zahtijeva da gosti odlože mobitele, kamere i sve druge uređaje kako bi bili prisutni u trenutku", objašnjava Bride.com. Novovjekovno pravilo obično se pojačava postavljanjem natpisa po cijelom prostoru ili postavljanjem osobe koja ga provodi.

Dotični mlada i mladoženja vjenčali su se 23. marta u Samfordu u Australiji i željeli su da intimno vjenčanje bude “opušteno”. Međutim, njihova najuža porodica i prijatelji vjerovali su da je potrebno više svjetla, kamera i akcije dok su se micali sa sjedišta u prvom redu.