Street Food Stage je u proteklim danima Tuzlacima pružio odličnu zabavu uz gledanje utakmica Evropskog prvenstva, nogometne kvizove, koncerte i dječiji program. 

Foto: Street Food Stage

Veliki broj posjetitelja uživao je u komediji Dragana Marinkovića Mace, nastupima Nermina Puškara i grupe Heat, a večeras se euforija nastavlja uz New PRIMITIVES.

Na repertoaru grupe nalaze se pjesme bendova koji su djelovali u sklopu pokreta Novi primitivizam. Pokret Novi primitivizam nastao je u Sarajevu 80-ih godina prošlog stoljeća, a njegova glavna odlika bile su priče inspirisane tadašnjim društvenim dešavanjima, ispričane slikovito, uz karakteristični sarajevski humor.

Muzički predstavnici pokreta bile su grupe Zabranjeno pušenje, Elvis J. Kurtović i Meteori, Crvena jabuka i Bombaj štampa. U sklopu Novog primitivizma nastala je i čuvena Top lista nadrealista, prvo radijski, a potom i veoma gledani TV show.

Nakon petka, sutra u Tuzlu stiže Rade Šerbedžija.

''Karakterističan vokal, interpretacija i boemska harizmatičnost koju Šerbedžija prenosi u svojim pjesmama i izvanredan bend, koji muzički upotpunjuje njegove vokalne stilizacije, dovoljan su razlog da 13.7.2024. godine, posjetite Street Food Stage na platou Tuzlanke i uživate u predivnoj noći ispunjenoj najiskrenijim emocijama'', poručuju organizatori.

Najmlađi će u nedjelju zabaviti Kike Budalike, najpoznatiji dječiji zabavljač uz kojeg su odrastale brojne generacije.

U nedjelju nije zaboravljena ni velika raja, kako kažu organizatori jer je spremna R'n'R poslasticu sa sjejnim bendom 3'O CLOCK.

Ukoliko ne znate gdje gledati veliko finale Evropskog prvenstva, Street Food Stage je nepogrješiva adresa.