Bh. avanturista i putopisac sa adresom u Banja Luci, Robert Dacešin objavio je video o ljepotama i prirodnom bogatstvu Bosne i Hercegovine. 

Robert Dacešin posjetio najljepša jezera u BiH: Ovo je 15 prirodnih bisera naše domovine
Foto: Robert Dacešin (Facebook) | Prirodni biseri Bosne i Hercegovine

Naime, Dacešin je posjetio 15 jezera, odnosno prirodnih bisera koje krase Bosnu i Hercegovinu.

"Protekli mjesec putovali smo širom Bosne i Hercegovine te obilazili jezera naše zemlje. Putovali smo od sjevera ka jugu, istoka ka zapadu i obišli čak 15 jezera", objavio je Dacešin.

Među jezerima koje je Dacešin posjetio su i tuzlanska Panonska jezera, te Blidinje, Jablaničko jezero, Boračko jezero, Ramsko jezero, Klinje, Jezero Alagovac, Hutovo Blato, Prokoško jezero, Goransko jezero, Jezero Mašica, Plivsko jezero, Jezero Balkana, Buško jezero...

''Da budem iskren, nisam siguran da li mi je bilo draže družiti se sa ovim svim ljudima koje sam upoznao ili kupati se u ovim čistim jezerima. Također, uživao sam u autentičnoj hrani na svakoj lokaciji. Posjetili smo skrivene kutke naše zemlje, gdje smo imali priliku da doživimo neke zaiste prekrasne momente koje ćemo zauvijek pamtiti'', kazao je Robert tokom snimanja videa. 

Video je prikupio mnoštvo pozitivnih komentara i oduševljenja, kako Bosanaca i Hercegovaca, tako i ljudi iz zemalja regiona i svijeta. 

''Hvala puno Roberte na ovom zaista velikom uloženom trudu da prikažete zaista prave dragulje i ljepote BiH. Svi uglavnom žude i maštaju da vide neke daleke predjele npr; Bali, Mauricijus, Peru, Meksiko, Vijetnam, a pred očima im se pruža toliko iste ljepote i čarolije'', jedan je od komentara ispod videa. 

Dacešin je poznat po stalnom promovisanju ljepota Bosne i Hercegovine putem svog You Tube kanala na kojem ga prati 159 hiljada pratilaca.