Zbog čega se tačno muškarci plaše lijepih žena?
Foto: Tuzlanski.ba

Ljepota je moć. A muškarci koji su, po principu, kukavice po prirodi, često se plaše snažnih i lijepih žena, prenosi Ženski magazin.

Objašnjavamo čega se tačno plaše:

Muškarci se plaše odbacivanja i ismijavanja

Većina muškaraca ima problema sa samopouzdanjem. Stoga, kada upoznaju lijepu ženu, automatski se sve iskomplikuje. Navodno nisu dovoljno zgodni, njegovani i obezbijeđeni za nju. Uzgred, u većini slučajeva jesu.

Muškarci se plaše da budu u centru pažnje

Lijepe žene uvijek i svuda privlače pažnju: žele im se diviti, žele komunicirati sa njima. Muškarci su dobro svjesni: interesovanje koje prati druge se takođe proširilo i na njih. I biće stalno posmatrani i sudiće se o njima, a to je za njih „zastrašujuće“.

Muškarci se plaše da budu u sjenci žene

Po pravilu, lijepe žene su sjajne i uspješne. Muškarci su po svojoj prirodi ambiciozni i ponekad zavidni. Stoga je rijetko ko od njih spreman da mirno ostane u sjenci, dok voljena blista u zracima slave.

Muškarci se plaše da nisu dovoljno dobri

Muška logika je sljedeća: princeze se udaju za prinčeve. Po njihovom mišljenju, ljepotice grade odnose samo sa uspješnim, bogatim, zgodnim muškarcima. Ne treba im „obična“ osoba. Dakle, ne žele ni da pokušaju. (Tuzlanski.ba)