Predsjednik SNSD-a najavio je svoju kandidaturu za predsjednika RS-a na sljedećim opštim izborima.

Dodik proglasio pobjedu u 47 lokalnih zajednica u RS-u i najavio kandidaturu za predsjednika RS-a
Foto: Anadolija | Milorad Dodik

Milorad Dodik, predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), rekao je da je ova stranka ostvarila veliku pobjedu na lokalnim izborima koji su održani danas osvojivši najviše glasova u 47 od 63 lokalne zajednice u Republici Srpskoj.

Dodao je su koalicioni partneri osvojili četiri opštine, kao i da je SNSD pobijedio u dvije opštine u entitetu Federacija BiH - Glamoču i Drvaru.

Prema njegovim riječima SNSD je dobio 310.000 glasova, što je 54,30 posto od ukupno prebrojanih glasova do ovog trenutka.

Govoreći o Banjaluci gdje je kandidat ove stranke Nikola Šobot izgubio od Draška Stanivukovića, kandidata Partije demokratskog progresa (PDP) rekao je je ponosan na Nikolu Šobota kao i na kandidata za gradonačelnika Bijeljine Mikajla Lazića najavljujući da će oni biti njihovi kandidati i na sljedećim lokalnim izborima.

"Nisu uspjeli biti prepoznati sa pravim ljudskim vrijednostima i onim što bi mogli da učine za svoju lokalnu sredinu“, rekao je Dodik i čestitao im na odmjerenosti.

Čestitao je Stanivukoviću i svim drugim koji su pobijedili konstatujući da je najveći gubitnik Srpska demokratska stranka (SDS).

"SNSD će nastaviti da kreira politike u Banjaluci i u svim opštinama gdje nismo vlast. Nastojaćemo da dajemo najadekvatnije odgovore“, dodao je Dodik.

On je proglasio i svoju kandidaturu za predsjednika RS na sljedećim opštim izborima.