Zašto je jesen loše razdoblje za ljubav?
Foto: Tuzlanski.ba

Koliko god takva ljubavna depresija više pogađala samce, nje nisu pošteđeni ni parovi

"Zlatna jesen" u Moskvi: Parkovi u zlatnožutoj bojiI proljeće može biti depresivno za ljubavno raspoloženje, ali ni približno kao jesen.

Jesen nam je i službeno stigla. Dani traju sve kraće, sve je više odjeće na nama, ali i sve manje volje za aktivnim društvenim i ljubavnim životom.

No, koliko god takva ljubavna depresija više pogađala samce, nje nisu pošteđeni ni parovi. Ako ti još uvijek nije jasno o čemu pričamo, dopusti da ti navedemo nekoliko razloga zašto je romantika teže ostvariva u ovo godišnje doba.

1. Izgled

Tijekom ljetnih mjeseci, sve je manje odjeće na nama, koža je tamnija, vježbali smo te se zbog svega toga osjećamo i atraktivnije. S druge strane, u jesen počinjemo navlačiti na sebe prve bakine džempere, debele kapute i čizme, koji i nisu toliko sexy, a teretanu počinjemo ponovno zaobilaziti, jer do ljeta ima vremena. Sve to, među ostalim, dovodi do toga da se lošije osjećamo pa imamo i manje volje za seksualnim aktivnostima.

2. Raspoloženjepar-veza

Nakon ljetnih zabava i koktela, vrijeme je za gledanje filmova pod dekicom, jer vani postaje sve hladnije i mračnije, što itekako utječe na naše raspoloženje. I dok smo po ljepšem vremenu imali puno ideja i ciljeva te veliku želju da ih ostvarimo, dolaskom jeseni one se čine nekako tako daleko.

3. Izlasci

S takvim raspoloženjem u nama, nemamo volje družiti se s ljudima, nositi kišobrane svuda sa sobom te se smrzavati na terasama kafića, u nadi da ćemo upoznati nekoga. Što se tiče parova, često i njima postaje dosadno, jer im depresivno raspoloženje ne da da se izvuku iz kuće i dožive nešto drugačije i zabavno. Tada se zbog nervoze počinjemo otresati jedno na drugoga, razmišljajući o proljeću i ljetu, ako preživimo jesen... (index.hr)