Dječak Muhamed iz Velike Kladuše odlučio je donirati svoju ušteđevinu kako bi pomogao građanima koji su pogođeni poplavama u Bosni i Hercegovini. 

Dječak donirao svoju ušteđevinu za pomoć unesrećenim u poplavama
Foto: Tuzlanski.ba

Muhamed je štedio kako bi kupio sebi električni romobil. 

Njegova majka, puna ponosa, podijelila je ovu priču jučer na društvenim mrežama. "Ponosna sam majka dječaka koji je skupljao novac za romobil. Međutim, kada je vidio šta se dešava s našim narodom, rekao mi je: 'Mama, daću svoje pare da im kupimo nešto za jesti.' I tako je, prebrojao 260 KM i donirao ih Nedžadu Rizviću, koji će ih odnijeti onima koji su najteže pogođeni poplavama," napisala je Muhamedova majka.

Izreka da "Dobro se dobrim vraća", pokazala se još jednom kao istinita. Danas je  dobrom dječaku Muhamedu romobil poklonila gospođa Džemila, objavljeno je na Facebook stranici Granični prijelaz Maljevac.

Muhamedov čin velikodušnosti nije samo primjer njegove plemenitosti, već i poziv svima nama da u teškim vremenima pokažemo solidarnost. Njegova donacija, uz poruku nade, odjekuje kao simbol zajedništva, što je ključno za oporavak zajednice pogođene prirodnom katastrofom.