"Rižinu vodu" lako je dobiti, pogotovo ako kuhate rižu u vrećici, a ako je kuhate na klasičan način, jednostavno dodajte više vode.
Ako želite svojoj kosi podariti novi sjaj i učiniti je snažnijom, isprobajte ovaj stari trik.
Žene u Kini i Japanu već stoljećima koriste vodu u kojoj se kuhala riža za ljepotu, a neke nedavno su otkrile stari azijski savjet i počele ga i same koristiti.
"Rižinu vodu" lako je dobiti, pogotovo ako kuhate rižu u vrećici, a ako je kuhate na klasičan način, jednostavno dodate više vode te procijedite rižu kad je gotova i sačuvate tu tekućinu.
Žene iz sela Huangluo u Kini, koje je ušlo u Guinnessovu knjigu rekorda kao selo s ženama koje imaju najdužu kosu vjerovale su kako je voda koja ostane od kuhane riže zaslužna za ljepotu njihove kose te kako kosu čini čvršćom, sjajnijom i tamnijom.
Kako koristiti rižinu vodu na kosi?
Kosu operite šamponom kao i inače te isperite. Zatim kosu prelijte mlakom ili hladnom vodom u kojoj se kuhala riža, zatim izmasirajte tjeme te ostavite da stoji 3 minute. Zatim isperite i osušite po običaju.
Za šta se još može koristiti rižina voda?
- dodajte je u kupku za opuštanje i blistavu kožu
- koristite je umjesto tonika ako imate proširene pore
- koristite je umjesto losiona za čistu i mekanu kožu
- nanesite je na područje na kojem se pojavio prištić
Kako je čuvati i koji je rok trajanja?
U zatvorenoj boci vodu u kojoj se kuhala riža čuvaj u hladnjaku. Tamo može stajati 7 dana, a zatim ju je potrebno baciti i napraviti novu.