Šta učiniti ako vam je vjenčanje odgođeno zbog korona virusa?
Foto: Tuzlanski.ba

Zbog sve većeg uticaja korona virusa, parovi širom svijeta donijeli su tešku odluku da odgode svoje nadolazeće vjenčanje. I nije samo uticaj na parove, to utiče i na svadbene lokacije, prodavce i planere događaja, piše The list.

Prema Lauryn Prattes, planeru za vjenčanje sa sjedištem u Washingtonu, važno je da ostanete mirni i da jednostavno ne kontaktirate svog vjenčanog planera ako već niste, prenosi Tuzlanski.ba.

"Predlažem da napravite dokument u kojem možete navesti svakog dobavljača zajedno s njihovim pravilima otkazivanja i iznos za koji možete biti finansijski odgovorni", rekla je Prattes za The Washingtonian.

Naravno, želite najbolji ishod za sve uključene strane i nema potrebe ništa trenutno otkazivati , jednostavno morate smisliti novi plan. "Cilj je poremetiti što manje unaprijed postavljenih planova za vjenčanje", dodaje Prattes.

Ako ste odgodili svoje vjenčanje, obavjestite svoje goste. S obzirom na neizvjesna vremena, spremni smo se kladiti da ste već preplavljeni tekstom, pozivima i e-mailovima svojih svatova, tako da je važno da ih informišete čim se promijene vaši planovi i zadovoljni ste s njima .

"Samo pošaljite e-poštu, tekst ili komunicirajte.", savjetuje Brides Jove Meyer, osnivač Jove Meyer Events iz NYC-a.

"Samo im javite da je vjenčanje odgođeno. U idealnom slučaju, imali biste novi datum, ali možda će trebati sedmica ili dvije da odredite novi datum, a to su dvije sedmice u mraku, putujući , iznajmljivanje haljine i tako dalje. "

Konačno, i možda najvažnije, ostanite pozitivni, kaže Stefanie Cove iz kompanije Stefanie Cove & Co.

"Na kraju dana, koliko je užasna ova situacija, zapamtite da je važnije slaviti kada se vaši voljeni osjećaju zdravo, sigurno i sretno", rekla je mladencima. "Kad budete u mogućnosti da slavite sa porodicom i prijateljima, učinit će vam da sve što ste propustili, ovaj put bude mnogo bolje!" (Tuzlanski.ba.)