Prije nego što je započeo svoj nastup, Samardžić se obratio okupljenoj publici, izražavajući zahvalnost za njihov dolazak.

Emotivni nastup Željka Samardžića u Posušju: "Moj honorar ide unesrećenima u poplavama u BiH"
Foto: Instagram | Željko Samardžić

U nedjelju je poznati pjevač Željko Samardžić održao emotivan nastup u Posušju, gdje je najavio da će sav novac donirati unesrećenima u poplavama koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu. Prije nego što je započeo svoj nastup, Samardžić se obratio okupljenoj publici, izražavajući zahvalnost za njihov dolazak.

"Hvala puno što ste došli u tolikom broju. Meni je zadovoljstvo što se družimo večeras. Iskren da vam budem, razmišljao sam i jučer i danas da li da odgodimo nastup, ali odlučio sam da ovo bude humanitarni nastup, tako da ću ja svoj honorar sav dati unesrećenim ljudima," kazao je Samardžić.

Nakon ovog emotivnog obraćanja, pjevač je pozvao sve prisutne da se odazovu humanitarnom pozivu. "Naše malo je nekome puno. Odazovite se," poručio je. Također je najavio da će i sama diskoteka odvojiti određeni iznos za pomoć ljudima pogođenim poplavama.

Vezani članak Nina Badrić spremna napraviti humanitarni koncert: Prihod će biti usmjeren prema unesrećenima u BiH

Zbog razornih poplava koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu, mnogi umjetnici su otkazali svoje nastupe, Mirza Selimović i Šejla Zonić prolongirali su premijeru dueta, Marija Šerifović je odgodila svoj nastup u Zetri, a Nina Badrić ponudila da održi humanitarni nastup za žrtve poplava u BiH.