Foto: Tuzlanski.ba

Većina ljudi limunadu priprema tako da prereže limun napola pa iscijedi sok rukama ili pomoću cjediljke.

Australska nutricionistica Jacqui Baihn ima sasvim novi pristup i kaže da vam ovako na radnu površinu, dasku ili izvan čaše neće iscuriti nijedna kap soka.

U videu koji je objavila na TikToku, a koji je pregledan više od 375 hiljada puta, pokazala je kako ona to radi - štapićem za ražnjiće od nehrđajućeg čelika probušila je rupicu na mjestu na kojem je bila peteljka.

Zatim je štapić provukla skroz na drugu stranu limuna. Izvukla ga je i jednostavno rukama iscijedila sok direktno u čašu, a da uopšte nije zaprljala ruke i radnu površinu.

Ovako, dodala je, možete iscijediti tačno onoliko soka koliko vam treba, a da se plod bespotrebno ne isuši.

Pratitelji su oduševljeni njezinim trikom, a jedna joj je korisnica TikToka napisala: “Ovo mi nikad ne bi palo napamet!”

Nutricionistica joj je odgovorila: “I meni limunov sok nagriza kožu. Ovo je revolucionarno, zar ne?’

Pogledajte u videu kako to Jacqui radi:  

@jacquibaihnDid you know this?! 🍋##boredathome ##lemonjuice ##lemonjuicechallenge ##healthyfood ##foodie ##healthy ##nutrition ##nutritionist♬ BORED IN THE HOUSE - Curtis Roach