Šest načina kako žene preplaše muškarce i unište priliku za ljubav
Foto: Tuzlanski.ba

Normalno je osjećati se uzbuđeno zbog nove veze i zanijeti se emocijama. Ali bez obzira na to, pazite da ne izgubite dobrog muškarca tako što ćete ga prestrašiti prije nego što vidi koliko ste nevjerovatni. Ako je on pravi muškarac za vas, nećete ga morati prisiljavati ni na šta, već će vas on dobrovoljno htjeti iznenaditi i udovoljiti vam.

Upoznali ste odličnog muškarca i uzbuđeni ste jer misliš da biste bili najslađi par ikad. U vašim očima, on će zavoljeti pravu vas, a vi ćete se potruditi biti što savršeniji za njega. Konačno ste u mogućnosti osvojiti njegovo srce i toliko ste sigurni da ćete ga osvojiti da već možete zamisliti i vaše vjenčanje. Ali ako ste se tek počeli viđati, možda je vrijeme da usporite jer biste ga ovim načinima mogli preplašiti i propustiti svoju priliku da zaista stvorite vezu s njim, prenosi MissZdrava.

Svima pa i njemu govorite da ste u vezi

Izlazite tek nekoliko sedmica, ali već svojim prijateljicama i porodici, čak i njegovoj, govorite da ste par. Što je još gore, to i njemu govorite. Nijedan muškarac ne voli da ga se uvlači u vezu prije nego je spreman ili siguran da to zaista želi. Službeno potvrditi vezu veliki je korak, stoga nemojte to forsirati. Opustite se i uživajte u fazi upoznavanja. Pokušajte što više saznati jedan o drugome i provjerite dijelite li slične vrijednosti i životne ciljeve. On vas sigurno želi bolje upoznati, ali želi imati slobodu da sam može odlučiti jeste li vi prava osoba za njega. Ako ga u tom pogledu previše pritišćete, ponašat će se oprezno i mislit će da ga želite kontrolisati, a kada se počne osjećati zatočeno, bez razmišljanja bi mogao pobjeći.

Stalno ga pitate kako se osjeća

Neki muškarci jednostavno ne pričaju o svojim osjećajima, pogotovo u fazi upoznavanja, jer im možda treba duže vremena da se otvore. Ako mislite da ga je teško dokučiti, to samo znači da ga još niste upoznali iznutra. Muškarci se često suočavaju sa stereotipom da "pravi muškarci" ne pokazuju svoje osjećaje pa ih možda više iskazuju djelima. Dakle, nije da on nema osjećaje već ih jednostavno ne može izraziti na isti način kao i vi. Zato se malo odmaknite i pustite ga neka priča o njima kada se osjeća ugodno. S vremenom i iskustvom postat će lakše znati šta osjeća, a njemu će biti lakše otvoreno izraziti svoje osjećaje kada nije pod pritiskom.

Već se ponašate ljubomorno

Stalno ga pitate gdje je, šta radi i s kim je. Zvučite kao njegova majka koja voli sve imati pod kontrolom, a nijedan muškarac ne želi izlaziti s takvom ženom. Kada ga proganjate, samo stavljate fokus na vlastitu nesigurnost. Možda mislite da tako pokazujete da vam je stalo, ali za njega je to veliki znak za uzbunu. Ovo stalno ispitivanje nije dobro jer mu tako oduzimate mogućnost donošenja odluka što stvara barijeru između vas koja će ga u konačnici otjerati. Muškarac želi ženu koja je sigurna u sebe i koja mu vjeruje da će sam donositi odluke. Budite žena koja svom muškarcu daje slobodu da raste s tobom, a ne bez tebe.

Zahtjevna si

Očajni ste za svakodnevnim znakovima da mu se i dalje sviđate, odnosno pohvalama, pažnjom i komplimentima. Stalno ga gnjavite, otkrivate mjesta na kojima se druži i kupujete mu darove. Stalno mu šaljete poruke ili ga uhodite na društvenim mrežama. Ove stvari daju mu do znanja da ste potrebiti i zahtjevni.

U ranim fazama veze, samo se opustite i saznajte osjećate li međusobnu privlačnost kako bi potencijalno vaša veza postigla novu razinu. Nema žurbe, stoga usporite i pustite neka se odnos razvija svojim tokom. Nema smisla prisiljavati ga na bilo šta prije nego što oboje shvatite sviđate li se jedan drugome. I dok čekate, nastavite živjeti svojim životom umjesto da se pokušavate na silu uključiti u njegov.

Očekujete previše prerano

Tek ste u fazi upoznavanja, ali već vršite preveliki pritisak na njega i očekujete previše, prerano. Izgleda kao da želite upravljati njegovim životom i da mora dobiti tvoju dozvolu s kim se smije viđati, gdje smije ići i koliko vremena morate provoditi zajedno. Očekujete da plati sve, večeru, piće ili darove. Tretirate ga kao bankomat i ponašate se kao da ste najvažnija osoba u vezi i u njegovom životu. Možda mislite da je sretan što vas ima. Ovakvo ponašanje uništava njegovu slobodu i samopouzdanje. Izlasci su zajednički pothvat, odnos u kojem biste trebali biti jednaki, tako da mu uopšte ne činite uslugu time što izlazite s njim. Uostalom, ne tako suptilni znakovi o tome šta želite onemogućavaju mu da te iznenadi i da pokaže svoje osjećaje.

Mislite da ste vi sve što mu treba

Ako ga pokušate spriječiti da se viđa s prijateljima, usredotočite se na svoj posao ili slijedi svoje interese, to je ozbiljan problem. Možda on na prvu neće primijetiti da ga kontrolišete na taj način, ali njegovi prijatelji sigurno hoće. Kada pokušavate otjerati njegove prijatelje ili ga postupno odvojiti od njih, govorite mu da mu ne treba niko drugi osim vas. Govorite mu da njegovi prijatelji više nisu dovoljno dobri i time implicirate da ne može donositi dobre odluke. Nije na vama da odlučujete s kim on provodi vrijeme. Ako stvarno ne podnosite njegove prijatelje, možda biste se trebali zapitati je li on idealan muškarac za vas. Možda još zapravo ne vidite da se on ne razlikuje toliko od svojih prijatelja. (Tuzlanski.ba)