Postoji odličan razlog zašto biste u tijesto za palačinke svaki put trebali dodati i malo piva
Foto: Tuzlanski.ba

Staviti pivo u tijesto za palačinke? Doduše, ova kombinacija zvuči neobično, ali svakako je trebate upamtiti!

Kada je u pitanju priprema omiljene slatke poslastice, pivo može učiniti čuda. Osim što će podići okus palačinki na novu razinu, značajno će optimizirati njihovu konzistenciju.

Pivo čini palačinke posebno mekima i pahuljastima

Svježe palačinke su savršene kada se malo dignu pri pečenju, a iznutra su fine, mekane i pahuljaste. Učinak se obično postiže s malo praška za pecivo u tijestu, ali možete ga pojačati ako u pripremu tijesta dodate malo piva.

Razlog: pivo stvara ugljični dioksid i tako djeluje kao prirodno sredstvo za dizanje, koje diže tijesto i čini ga pahuljastim i rastresitim.

Koje pivo se može koristiti za palačinke?

Bilo „klasično“ ili craft pivo, svijetlo ili tamno: za palačinke možete koristiti bilo koju vrstu piva. Ali ovisno o vrsti, treba uzeti u obzir da pivo čini tijesto više ili manje slatkog okusa.

Savjet: ako vam pivo i palačinke baš nikako nisu kompatibilni, možete alternativno dodati malo mineralne vode u tijesto za palačinke. I tada ugljični dioksid može osigurati da palačinke budu mekše i pahuljastije. (miss7.hr)