Staviti pivo u tijesto za palačinke? Doduše, ova kombinacija zvuči neobično, ali svakako je trebate upamtiti!
Kada je u pitanju priprema omiljene slatke poslastice, pivo može učiniti čuda. Osim što će podići okus palačinki na novu razinu, značajno će optimizirati njihovu konzistenciju.
Pivo čini palačinke posebno mekima i pahuljastima
Svježe palačinke su savršene kada se malo dignu pri pečenju, a iznutra su fine, mekane i pahuljaste. Učinak se obično postiže s malo praška za pecivo u tijestu, ali možete ga pojačati ako u pripremu tijesta dodate malo piva.
Razlog: pivo stvara ugljični dioksid i tako djeluje kao prirodno sredstvo za dizanje, koje diže tijesto i čini ga pahuljastim i rastresitim.
Koje pivo se može koristiti za palačinke?
Bilo „klasično“ ili craft pivo, svijetlo ili tamno: za palačinke možete koristiti bilo koju vrstu piva. Ali ovisno o vrsti, treba uzeti u obzir da pivo čini tijesto više ili manje slatkog okusa.
Savjet: ako vam pivo i palačinke baš nikako nisu kompatibilni, možete alternativno dodati malo mineralne vode u tijesto za palačinke. I tada ugljični dioksid može osigurati da palačinke budu mekše i pahuljastije. (miss7.hr)