Foto: Tuzlanski.ba

Iako zimi okovan snijegom i ledom, sjever je idealno mjesto za magična putovanja. Praćenje aurore borealis jedan je od najvećih trendova u putovanjima, gdje se brojni turisti odlučuju da posjete najpopularnije destinacije čak i pod vrlo niskim temperaturama kako bi mogli posmatrali ovo prirodno čudo.

Zimsko putovanje o kojem sanjamo

Ovu magičnu i jednu od najljepših prirodnih pojava na svijetu možete vidjeti na krajnjem sjeveru Zemlje, a gdje god je posmatrali svi koji su iskustvo doživjeli jedva da su ga riječima mogli opisati. Kako takve magične trenutke želimo zadržati što je duže moguće i učiniti ih posebnijim u skandinavskim zemljama dosjetili su se kako hedonistički da doživite aurore borealis, prenosi journal.hr.

Mnogi se hoteli otvaraju usred “ničega” kako bi svojim gostima pružili nezaboravno zimsko iskustvo. Jedan od njih je i The Northern Lights Village, koji se nalazi u mjestu Saariselkä u Laponiji, Finskoj. Smještaj se sastoji od mnogo malih kućica/soba sa staklenim krovom. Krevet je smješten na savršenoj poziciji da iz kreveta možete posmatrati sjeverno nebo i uživati kao nikada do sad. (Tuzlanski.ba)