Ovo su dobro plaćena zanimanja za koja vam treba samo kurs
Foto: Tuzlanski.ba

Više nije toliko teško pronaći adekvatan posao, za koji ste kvalifikovani.

Postoje poslovi za koje vam nije potrebna fakultetska diploma. Potrebno je osnovno znanje, koje možete da steknete i na različitim kursevima.

posao-laptop1. Grafički dizajner

Grafički dizajn se koristi svuda – reklame, web sajtovi, logo firmi, knjige, časopisi, kompjuterske igrice… Sa znanjem Adobe Photoshop-a i Adobe Illustrator-a možeš da radiš za bilo koju firmu u zemlji ili inostranstvu, pokreneš sopstveni posao ili obezbjediš dodatnu zaradu. Ovo je zabavan i unosan posao, koji je lako razgranati.

2. Administrator društvenih mreža

Kreativna i u potpunosti praktična obuka. Za samo 4 sedmice moguće je naučiti kako se koriste društvene mreže kao izvor zarade. Moguće je raditi u kancelariji ili od kuće. Honorari za vođenje marketing kampanje na Facebooki kreću se od 400 do 500 eura.

3. Poslovni sekretar/office menadžer

Nijedna firma danas ne može postati ni opstati bez poslovnog sekretara. Zato je to zanimanje među najtraženijima, sada i u budućnosti. Za kratko vrijeme steknite visokopraktična znanja, za koja bi inače bilo potrebno višegodišnje radno iskustvo. Plate poslovnih sekretara iznose oko 400 eura.

4. Organizator važnih događajadjevojka-kafa-posao-raspolozenje

Event planiranje predstavlja svojevrsnu industriju koja se poslednjih 10-15 godina brzo razvija i čiji značaj postaje sve veći, a vrijednost se mjeri milionima. Proces planiranja, organizacije i realizacije jednog događaja (manifestacije, koncerta, konferencije, kongresa, seminara, rođendana, jubileja, modne revije, promocije, sajma …) je složen, zato je ovaj posao dobro plaćen i dosta tražen.

5. Naučite da pravite dobre Google reklame

Google Adwords je do sada najbolji sistem reklamiranja na internetu. Ukoliko savladate ovu traženu i prilično plaćenu vještinu – naučićete da pravite efektne naslove Google reklama, neodoljive ponude, da pravilno birate ključne riječi, da uspješno licitirate cijene reklama, da upravljate marketing budžetima firmi… I imaćete veoma dobro plaćeni posao. (dnevno.rs)