Nutricionistica otkrila neobičan sastojak uz koji pečeni krompir uvijek ispadne hrskav i ukusan
Foto: Tuzlanski.ba

Nutricionistica, Laura Ford, iz Melbournea na društvenim mrežama podijelila je svoj trik kako napraviti hrskavi i ukusni pečeni krompir uz pomoć jednog neobičnog sastojka - meda.

- Ovaj pečeni krompir izazvat će vam pravu ovisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga nećete moći prestati jesti - napisala je Laura u svojoj objavi.

Sastojci:

2 kg crvenog krompira

2 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja

50 g maslaca

Višenamjenski začin

Sol i biber

1 - 2 kašike meda, Laura koristi 1,5 kao savršenu mjeru

Priprema:

Naspite lonac vode i dodajte krompir. Krompir kuhajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov. Dok se krompir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stepeni Celzijusa.

Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i stavite peći na 2 minute dok se maslac ne otopi. 

Dodajte ocijeđeni krompir i pomiješajte ga s uljem. Začinite višenamjenskim začinima, solju i biberom. Pazite da se krompir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa.

Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav. Prelijte med preko krompira dok je vruć i ukrasite svježom majčinom dušicom. Uživajte! (vecernji.hr)