Foto: Tuzlanski.ba

Muriel Clayton postala je majka u 92. godini. Muriel je u 92. godini života ispunila jednu svoju veliku želju - usvojila je Mary Smith koja ima 76 godina.

mary-muriel-usvajanje2Muriel i Mary su rođake. Kada je Mary imala 11 godina njen otac je preminuo, a njena majka je bila toliko bolesna da nije mogla da brine o njoj. Zato je brigu o Mary preuzela Muriel.

Ona je oduvijek željela da usvoji Mary, ali nikada to nije uradila iz poštovanja prema njenoj biološkoj majci i bolesti sa kojom se suočavala.

Sve se promijenilo veče prije Dana majki, kada je Muriel predložila Mary da joj i zvanično postane majka, kao što je praktično cio život to i bila. Odušeevljna Mary nije mogla da je odbije, i vrlo brzo završile su svu potrebnu papriologiju.

- Mary, njene ćerke, sada moje unuke, i ja jednog popodneva otišli smo na ručak da proslavimo usvajanje. Baš smo se lijepo provele, rekla je Muriel.

Svoj život ova devedesetdvogodišnja žena smatra predivnim, a odkako je usvojila Mary, kaže ima sve što je oduvijek željela.

- Moj život je kao slagalica koju sam dugo slagala i to je lijepa slika. Falio mi je samo jedan dio, a to je Mary. Sada imam taj jedan djelić koji mi je falio. I to zvanično!, oduševljeno je ispričala Muriel.

Zajednički odlazak u sudnicu bio je jako emotivan, za Mary i Muriel. Pogledajte kako su se obradovale kada su zvanično postale mama i kćerka. (zena.rs)