Foto: Tuzlanski.ba

Pari ima 25 godina, porijeklom je Iranka, a odrasla je u Holandiji. Trenutno živi u Berlinu, a njen san je da postane model. Na prvi pogled, ništa neobično, takvih djevojaka je mnogo. Ali nije tako. Ono što razlikuje Pari od drugih takmičarki u aktuelnoj sezoni popularnog takmičenja "Top model" koje se emituje u Njemačkoj je to što je Pari do prije samo nekoliko godina bila muško.

Pari-transseksualka-model2Ova, danas lijepa djevojka, rođena je kao muškarac, ali nikad se nije osjećala tako.

- Odrasla sam u potpuno pogrešnom, muškom tijelu. Već sa četiri godine sam se šminkala maminim karminom i sama sam sebi krojila haljine od zavjesa - objašnjava Pari.

Sa 19 godina odlučila je da ode na operaciju promjene spola. Promjena koju je oduvijek željela donijela joj je samopouzdanje, ali i sreću. Pari kaže da se konačno osjeća ispunjeno i da njen život tek sad ima smisla.

Pari ima dečka. Da je imala operaciju promjene spola priznala mu je tek nakon dvije godine veze.

- Bio je jako iznenađen kad sam mu rekla, ali podnio je to kao pravi džentlmen - kaže ona.

Na prvi pogleda zaista bi bilo teško pretpostaviti da je nekada bila muško. Na pisti ona izgleda graciozno, a koliko se dobro snalazi na štiklama pokazala je i u prvoj epizodi takmičenja kada su učesnice imale zadatak da hodaju na visokim potpeticama po klizavoj pisti.

U njemačkoj verziji ovog takmičenja Pari je prva transrodna takmičarka. U Americi 2008. učestvovala je Isis King (29) koja je na kraju zauzela deseto mjesto.

 

(zena.rs)