Muškarci su emotivniji od žena, ali to nikad neće priznati
Foto: Tuzlanski.ba

Novo istraživanje neuropsihologa otkrilo da je su muškarci imali jače fiziološke reakcije na ganutljiva videa od žena. Kada su ih pitali da usporede osjećaje s drugim spolom, žene su rekle da su one emotivnije od muškaraca, prenosi 24sata.hr.

Tim stručnjaka s Instituta Mindlab proveo je psihološko istraživanje kako bi znanstveno riješio dilemu jesu li muškarci doista tako čvrsti kako se doimaju, piše Daily Mail. 

- Često previše pojednostavljujemo stvari i pretjerujemo u isticanju razlika između muškaraca i žena te smo skloniji fokusirati se na dokaze koji podupiru već postojeće spolne stereotipe - smatra voditelj studije, neuropsiholog dr. David Lewis.

- Ova studija sugerira da muškarci osjećaju jednako kao i žene, katkad i više, ali su manje skloni pokazivati ih zbog društveno usađenih očekivanja - dodao je.

Na većinu prikazanih videa, koja su otkrivala različite emocije, muškarci i žene reagirali su isto. No na tople, ganutljive priče jači spol bio je dvostruko emotivniji od žena. Oni to nisu htjeli priznati, a ženama se radi toga čini da su one emotivnije.