Muška logika VS ženska logika: Tri iritantne muške navike...
Foto: Tuzlanski.ba

Često ste pred ozbiljnim iskušenjem da se zapitate da li vas shvata ozbiljno? Evo kako to da spriječite…

Ne popravlja stvari odmah

Vaša logika: Od njega ste tražili da uradi samo jednu stvar: da promijeni sijalicu u hodniku. Ali šta kada vam ne ispuni molbu? Vjerovatno mu uopšte i nije stalo do vaših potreba.

Njegova logika: To što nije zamijenio vašu sijalicu ne znači da mu nije stalo do vas. Znači da mu nije stalo do sijalice, koja prosto nije na njegovom radaru.

Vaš slijedeći potez: Umjesto da mu prebacujete, objasnite koliko bi vam to značilo, tako da dovede zadatak u vezu sa vašom srećom. U njegovim očima misija će dobiti smisao.

Zaboravlja na vaše planove čak i poslije podsjećanja

Vaša logika: Vi ne zaboravljate da naglasite da on voli da njegova porudžbina kineske hrane bude ekstra začinjena, a on ipak uspijeva da eliminiše iz svijesti da vaša sestra dolazi u posjetu? Očigledno, niste mu prioritet.

Njegova logika: Za razliku od većine žena, koje upijaju informacije kao sunđeri, muškarci razdvajaju ono što je trenutno važno (nudle, očigledno), a ostalo zanemaruju.

Vaš slijedeći potez: Opišite mu koliko vam je nešto važno, do detalja. Ako za slijedeći rođendan želite ludu žurku jer ste se prošli put loše proveli, izložite mu detaljan plan koji će mu biti opipljiviji i ozbiljniji, od onog u prolazu.

Govori vam da se smirite

Vaša logika: Vi ste najčešće opušteni i kul pa zato odlijepite ako ne dobijete njegovo saosjećanje u trenutku, što prevodite da vas ne kapira (ili misli da ste lujka).

Njegova logika: Muškarci obožavaju ulogu viteza koji riješava probleme pa zato kada vidi da ste uznemireni želi da bude vaš junak. Prvi korak je da vas umiri kako biste mogli da razmislite šta je rješenje za problem koji vas muči.

Vaš slijedeći potez: Recite jasno šta i koliko vremena vam je potrebno: „Samo me pusti da se izduvam na pet minuta, a onda me zagrli“. On će to prihvatiti kao izvodljiv plan i uradiće to. (Cosmopolitan.rs)