Kuharica otkrila: Marinirajte piletinu za roštilj sa samo tri sastojka i bit će odlična
Foto: Tuzlanski.ba

Uz ćevape i pljeskavice koje se tradicionalno danas peku na roštilju, mnogi vole i pečenu piletinu. Kako biste postigli hrskavost i odličan okus, marinirajte komade mesa nekoliko sati prije - i to uz trikove i savjete kuharice Claire Lower.

Za Lifehacker kaže da se odlična marinada može napraviti od samo tri sastojka - jogurta, bijelog luka i soli! U jednoj posudi pomiješajte jogurt i sol s bijelim lukom - količina ovisi o kilogramima mesa koje imate, a Claire u pravilu koristi jednu kašikicu soli s bijelim lukom na svaku čašicu jogurta.

Marinadu prelijete preko piletine koju namjeravate jesti na žaru, stavite piletinu u vrećicu i ostavite vrećicu u frižideru preko noći, ili barem 6 sati prije pečenja. Kad dođe vrijeme za roštilj, jednostavno obrišite višak papirnatim ručnikom i pecite.  (vecernji.hr)