Centralno grijanje Tuzla obavijestilo je korisnike da je sa danom 08. oktobar 2024. završena tehnološka proba sistema daljinskog grijanja, te da sezona grijanja 2024/2025 zvanično počinje 9. oktobra. 

Okončana tehnološka proba: Počinje naplata isporuke toplinske energije u Tuzli
Foto: Ilustracija | Počinje sezona grijanja

Iz Centralnog grijana Tuzla obavijestili su korisnike da je sa danom 08. oktobar 2024. godine okončana tehnološka proba sistema daljinskog grijanja Grada Tuzla, u kojoj je ispitana vrelovodna i toplovodna mreža, kao i zajedničke instalacije unutar kolektivnih stambenih objekata.

''Obzirom da su se u toku tehnološke probe ispunili uslovi propisani članom 57. Opštih uslova za priključenje na sistem daljinskog grijanja i isporuku toplinske energije sa Tarifnim pravilnikom, u pogledu vanjske temperature mjerene  u 21 sat, proglašava se početak sezone grijanja 2024/2025, počev od 9. oktobra 2024. godine'', saopštili su iz Centralnog grijanja Tuzla.

Iz ovog preduzeća naveli su da naselje Šički Brod i dio naselja Bukinje, a koji su spojeni na magistralni vod za grad Lukavac, do daljnjeg neće imati snabdijevanje toplinskom energijom, odnosno do stavljanja u funkciju navedenog magistralnog voda.

Ovo preduzeće pozvalo korisnike odnosno vlasnike vrelovodnih toplinskih podstanica i mjerno regulacionih stanica, da, obzirom da je uspostavljena cirkulacija u primarnom dijelu podstanica, pozovu svoje servisere da izvrše puštanje podstanica.