Kubanci pišu pisma, Italijani džentlmeni: Kako izgleda zavođenje širom svijeta?
Foto: Tuzlanski.ba

Dodajte malo međunarodnog flerta u svoj ljubavni život!

Kako biste izašli iz dejting rutine i začinili svoju vezu ali i obogatili znanje o muško ženskim odnosima, ukradite trikove koje su svojstveni flertovanju na drugim geografskim podnebljima...

1. Zavođenje na Kubi

Ovdje je aktuelan old school način zavođenja. Pošto veliki dio stanovništva skoro da ne pristupa društvenim medijima, oni koriste tradicionalne oblike komunikacije. To znači da je i samo zavođenje drugačije. Kubanci se služe klasičnim telefonskim pozivima i pismima koje osvajanje-zavodjenje-flert-parpišu rukom, umjesto multimedijalnim porukama, chatovima i stikerima.

2. Zavođenje u Argentini

Zavođenje i spontanost predstavlja normu zavođenja na podneblju Argentine. Dok se single osobe u Americi fokusiraju na izlaske u noćne klubove, barove i dating internet sajtove, kako bi sreli savršenog partnera, Argentinci vide priliku svuda- na autobuskim stajalištima, pijacama i bilo kojim drugim mjestima. Muškarac koji je zainteresovan za ženu, neće igrati na kartu opuštenog i cool pristupa, već će se odmah opredijeliti za direktno zavođenje i pozvati je na sastanak. Ovdje muškarci uvek pristupaju direktno, a poruka i namjere su veoma jasne.

3. Zavođenje u Engleskoj

Ovde vladaju totalno drugačija pravila. Britanci se često ismijavaju jedni drugima (i uživaju u tome) i razgovaraju otvoreno o svemu. Poznato je kako su Englezi majstori u verbalnim šalama koje ujedno predstavljaju i najvažnije pravilo datinga. A uostalom, šta ima ljepše od nasmijane žene dok je muškarac polako osvaja?

4. Zavođenje u Španiji

Španci uvek uživaju u svakom trenutku, koji vole da koriste za ležeran flert. Njima je svojstveno da provode dosta vremena uživajući u lijepim stvarima u životu, kao što su hrana i vino, ali i izlascima sa prijateljima. Španci imaju posebnu sposobnost da "zaustave miris ruže" što se odražava i na njihov način života. Za razliku od vrele Američke dating scene, oni vole da postpeno zavode. Španci prvo uspostavljaju kontakt očima i jednostavno uživaju u svakom trenutku, posebno u onom kada se upoznavaju sa osobom na koju su bacilli oko.

5. Zavođenje u Francuskoj02-03-ljubav-3-flert

Ne kaže se džabe da su Francuzi najbolji ljubavnici. Ove muškarce istinski zanima sve o životu osobe pored njih, i ne libe se da o tome otvoreno razgovaraju. Oni su savladali umjetnost flertovanja, te zavode ubjedljivim stavom, inteligencijom, zanimljivim pričama (i pitanjima), koji su sastavni dio umjetnosti flerta.

6. Zavođenje u Italiji

Italijani ne pokušavaju da budu alfa mužjaci, jer to nije svojstveno ovim romantičnim muškarcima. Umjesto toga, oni su uspjeli da otjelotovore muškost kroz njihov govor tijela, šarm ali i urođenu ljubav prema ženama, koju uvijek ističu i pokazuju. Slično kao kod muškaraca, Italijanke se obično ne oblače vulgarno, kao sa ulice, ili degutantno, kao da su krenule u noćni klub. Njima je bitan osjećaj integriteta i klase, koje se godinama trude da zadrže, jer im je to svojstveno.

Možda neki smatraju da je ovaj tradicionalni stil prevaziđen, ali je to ono što je u Italiji zadržalo romansu živom, te ju je moguće vidjeti na ulicama Rima. Često se može vidjeti scena kada muškarac trči ulicom, želeći da pomogne ženi sa prtljagom, a sve kako bi nakon završenog posla, dobio topao osmijeh i jedno zahvalno "hvala". (cosmopolitan.rs)