Foto: Tuzlanski.ba

Godinama ste zajedno, vaše drugarice već rađaju djecu, mama vas stalno pita da li se vjenčavate ili raskidate, a on ništa da uradi! Ovo su savjeti za vas.

Jedna po jedna prijateljica se udaje, rađa djecu, mijenja interesovanja i teme za razgovor. Polako vas stiže zabrinutost i pitanje: šta je to sa mnom? Pritisak roditelja, rođaka, prijatelja, kolega, komšiluka – samo pojačava sumnju i bojazan da vas neće nikada oženiti.

U ženskom arsenalu, postoji nekoliko načina da se muškarac privoli na ženidbu. Presija i nestrpljenje nisu prijatelji žene koja želi da se uda.

Neplanirana trudnoća, prijetnje samoubistvom, materijalni status, po pravilu, završavaju raskidom. Ali, ljubav ne može da se forsira – kaže popularna mudrost. Strpljenje, pamet i pomalo lukavosti je kombinacija koja ima više izgleda na uspjeh.

620_400_1351003496vjencanjeEvo nekoliko savjeta koji vam mogu da poslužiti u namjeri da natjerate vašeg muškarca da vas oženi:

- pohvalite ga, čak i za male uspjehe i dostignuća

- flertujte sa njim i nakon zajedničkih provedenih mjeseci, pa i godina, kao prvog dana

- ne odričite se svojih prijatelja, hobija i interesovanja – treba da zna da nije centar Vašeg života

- ne namećite razgovor o braku i vjenčanju bez obzira na Vaš biološki sat koji kuca

-kuvajte mu ukusna jela, pokažite da su Vam važni čistoća i red u kući, budite niježni u krevetu i ne kažnjavajte ga uskraćivanjem seksa

- ne doživljavajte njegovu majku kao rivalku jer ona može biti od pomoći da ostvarite svoj naum

- često budite u društvu srećnih bračnih parova da bi se postepeno privikavao na tu situaciju i shvatio da brak nije tako strašan

- diskretno koketirajte sa drugim muškarcima da bi znao da nije jedini kandidat za vašu ruku i srce

- nikada ne govorite da ćete napustiti posao kada se udate i posvetiti porodici i kući

- pokažite da ste odgovorni prema novcu

- s vremena na vrijeme nestanite iz njegovog života za nekoliko dana dajući mu priliku da osjeti koliko mu nedostajete. (Telegraf.rs)