Da li ostati u trenutnoj vezi? Samo dva pitanja dovoljna su za odluku....
Foto: Tuzlanski.ba

Ostanak s nekim jer ste uložili svoje vrijeme i trud nije pravi razlog da ostanete. Tvoj odnos mora biti više od toga. Sagledajte situaciju realno i ne dopustite da radi sitnica ostanete u vezi koja nema budućnost.

Da, prekidi u vezi se događaju. Iako vam niko ne može tačno reći kada trebate raskinuti s nekim, postoje načini kako znati je li vrijeme da okončate vezu koja očajnički treba svoj kraj. Ako osoba s kojom ste u vezi, izravno prekrši vaše povjerenje vrijeme je da takvoj vezi stanete na kraj.

No postoje dva konkretna pitanja koja si možete postaviti kako biste jednom i zauvijek odlučili želite li raskinuti sa svojim dečkom, prenosi 24sata.hr.

Pitanje 1: Ako biste mogli vratiti vrijeme na početak veze, biste li ostali u takvoj vezi?

Drugim riječima, ostajete li sa svojim dečkom zato što ste mu posvećeni ili zato što ste posvećeni vremenu koje ste već proveli s njim i ne želite da se osjećate izgubljeno?

Moć ovog pitanja je što vam omogućava da sagledate ono što zaista trebate, ovdje i sada. Iskreni odgovor na ovo pitanje omogućava vam da preispitate ostajete li s nekim iz pravih razloga.

Savjet: Boravak s nekim jer ste uložili svoje vrijeme i trud nije pravi razlog za ostanak. Tvoj odnos mora biti više od toga.

Pitanje 2: Ako biste se sutra ujutro probudili i ponovno bili sami, biste li željeli upoznati svog sadašnjeg partnera?

Ako je odgovor da onda biste trebali preispitati vaš prekid. Trebate li zaista prekinuti s partnerom ili možete proraditi zajedno na poboljšanju vaše veze. Ako je vaš odgovor ne onda se ne trebate puno misliti, jednostavno znajte da je vrijeme za prekid.

Ostajete li u svojoj vezi jer istinski uživate u osobi s kojom ste i vidite budućnost s njima? Ako je tako, super!

Ostajete li u svojoj vezi jer ne želite biti sami ili se bojite da neće moći podnijeti otpuštanje? Ako je tako, onda vaša veza nije dobra, niti za jedno niti za drugo. (Tuzlanski.ba)