Svi znamo šta se podrazumijeva pod pojmom “tradicionalnog vjenčanja”. Bijela vjenčanica, buket cvijeća u rukama buduće mlade i svakako odijelo i kravata za mladoženju.

Međutim sve češće mladi parovi biraju manje “ozbiljna” vjenčanja, odnosno čak i ako zadrže nešto od tradicionalnog stila, ipak žele da njihovo vjenčanje po nečem bude jedinstveno. Ako ste i sami riješili da ovog ljeta kažete sudbonosno “DA” svom voljenom, a želite da jedan detalj na vašem vjenčanju bude unikatan, odličan izbor su netradicionalni bidermajeri.

Ukoliko niste naročit ljubitelj cvijeća i možda više volite neka ekološka rješenja, svidjeće vam se prijedlozi izdvojeni u galeriji, prenosi Ženski Magazin. Alternativni bidermajeri napravljeni od eko šik biljka, papira, pa čak i od voća i povrća, izgledaju zaista prelijepo i dostojno jednog važnog događaja kakvo je vjenčanje. Oni djeluju prije svega lično, pa tek onda hirovito ali u svakom slučaju nezaboravno. Oni su ti koji će vaše vjenčanje učiniti magičnim.

Novogodišnji ukrasi, plodovi poput šišarki i žireva, ptičije perje kao što je paunovo, pam pas trava, pa čak i ljute papričice mogu vam poslužiti za izradu jedinstvenih bidermajera. Ovi buketi mogu biti ukrašeni kožom, tkaninom, filcom, perlama ili nekim heklanim detaljima u zavisnosti od stila koji perferirate. Ako imate kolekciju starih broševa od njih takođe možete da stvorite zaista spektakularan bidermajer koji će naglasiti vaše porodično nasljeđe. Morske školjke i zvijezde su takođe opcija za sve one koji žele vjenčanje u stilu plaže.

Svi oni koji planiraju vegansko venčanje mogu kreirati budermajer od jabuka, krušaka ili nekog drugog voća ili povrća po želji. Kaskadni buketi su takođe vrlo lijepa opcija i daju vam priliku da pokažete svoju kreativnost. Zavirite u galeriju i pronađite svoje nadahnuće.  (Tuzlanski.ba)