7 bračnih ''lekcija'' koje ne trebate slušati
Foto: Tuzlanski.ba

Ljudi su skloni davanju savjeta, dok smo u vezi, kada razmišljamo o braku, kad smo u braku, jednom kada dobijemo dijete. Ovo su najgori bračni savjeti koje ste čuli ili čak sami bez ikakve loše namjere rekli drugima...

Uvijek se možeš razvesti 

Ne brini, uvijek se možeš razvesti, 'utješna' rečenica kojom prijateljica pokušava riješiti vašu mini krizu ususret vjenčanju. Iako je istinita nije baš rješenje problema i nešto što žene žele čuti nekoliko dana prije velikog da.

Prijateljice drži na oku ili podalje od supruga

Prilika za nevjeru imat će i muškarci i žene. Hoćete li neko u određenom trenutku otkriti novu strast i skrenuti s bračnog puta ovisi od osobe do osobe. No ne treba pustiti da vam imaginarni strah kroji život te da zbog toga držite supruga pod staklenim zvonom.

Ljubav ide kroz želudac

Svaki muškarac treba ženu, a ne kuharicu. Kuhar može biti i on i ona. Dočekati jedno drugo toplim obrokom lijepa je gesta bez obzira ko ga je od njih napravio.

Nikad ne otkrivaj svoje rituale uljepšavanja pred suprugom 

Niko pa ni on nije savršen. Ni žene ne trebaju glumiti savršenstvo te se opterećivati i sakrivati od onoga s kim bi trebale biti najbliže i najintimnije.

Udaj se za muškarca koji dobro zarađuje/nemoj da zarađuje puno više od tebe 

Neka istraživanja pokazuju kako su financije neprijatelj braka broj 1. No ono što je važnije od visine primanja i jedne i druge strane u braku je način na koji partneri raspolažu novcem, kakav odnos prema novcu imaju te da li se slažu oko podijele troškova i načina potrošnje.

Uzmi/nemoj uzeti suprugovo prezime 

Savjeti uzmi ili ostavi suprugovo prezime tiču se samo dogovora između vas i njega, a šta misli treća strana nije važno.

Nemoj ići u krevet ljuta 

Kada frcaju iskre svađe i najradije bi mu zalupili vrata pred nosom i sasuli u lice sve što vas muči teško je preći u miroljubivo raspoloženje, dati mu pusicu za laku noć i prestati biti ljut. Možda je ipak bolje otići u krevet i nakon prospavane noći i hladne glave, ponovno pokušati riješiti problem.

(zenskiportal.ba)