Patka  odlučila usvojiti deset pačića koji su ostali bez mame (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Mladunci koji rano ostanu bez mame imaju prilično male šanse preživjeti, posebno divljini, ali šanse im se povećavaju ukoliko maleni pronađu neku, životinjsku ili ljudsku zamjenu. Upravo priču o takvom jednom spajanju prenosi The Dodo.

Jedna od službenica za kontrolu životinja, Diane Desrosiers, spasila je deset malenih pačića koji su sami, bez majke, lutali ulicama Southgatea u Michiganu. Budući da nije znala šta s njima, odlučila ih je staviti u maleni transporter i prevesti do obližnjeg South Winds Golf kluba, kako bi ih pustila u tamošnje jezero.

Tamo je naišla na drugu mamu patku, Stellu, koja se u tom trenutku brinula za devet svojih pačića, ali je odlučila preuzeti brigu i za pristigle mladunce bez majke. U videu objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako Diane ispušta pačiće iz transportera, a Stella mirno dopliva do njih i jednostavno ih uzme pod svoje. Taj moment bio je prilično sladak, a jedna žena koja se tamo našla kaže kako se činilo da patka, svojim ponašanjem, kao da govori “slijedite mene.”

“Oni su izgubili svoju mamu i sada imaju novu majku. Bila je to jedna od dirljivijih stvari koje sam vidio. Tako majčinska stvar.”, rekao je Chris Grandy koji je u klubu već prilično dugo i koji je snimio video i podijelio na društvenim mrežama.

Pogledajte VIDEO