Mnogi od nas stalno traže zabavne i slatke načine da integrišu svoje krznene članove porodice u društvene događaje, pa i na vjenčanja.

Umjesto potpisa otisak šape: Kako pas može biti svjedok na vjenčanju?
Foto: TikTok

Colorado je jedina država u SAD-u koja nudi jedinstvenu priliku psima da budu svjedoci na vjenčanjima, tako što će umjesto potpisa ostaviti otisak šape prethodno ubačene u mastilo.

Ova odluka je velika radost za parove koji svog kućnog ljubimca smatraju članom porodice. Na vjenčanjima u Coloradu dozvoljena je i kombinacija ljudskih i životinjskih svjedoka na venčanjima, piše RTS.

Najvažnije je da svoje ljubimce naučite da budu smireni tokom ceremonije vjenčanja i da ga ne ometaju.

Potpis psa na vjenčanom listu je 100% legalan.

@mikkellecarlsonphoto Did you know it is legal in Colorado to have your dog as your witness at your wedding/ elopement?! One paw print signature & you are officially husband + wife! 🧡 #coloradoweddingphotographer #weddingtiktok #elopement #dogsoftiktok #weddingdog #dogwitness #coloradowedding #coloradoelopement #coloradotiktok ♬ All Your'n (Sped Up) - Tyler Childers

Ovo pravilo ne važi samo za pse, već i za mačke, zečeve, ptice... sve ljubimce.

U Coloradu, parovima nije potreban službenik ili svjedok da bi se vjenčali. Parovi mogu sami da se vjenčaju, a brak će biti legalan širom SAD.

Na mnogobrojnim lokacijama, kao što su nacionalni parkovi, postoje ograničenja o kretanju kućnih ljubimaca, pa je neophodno provjeriti lokaciju na kojoj je zakazano vjenčanje.

Colorado je jedna od država u kojoj je najlakše sklopiti brak. Ne postoji nikakva lista čekanja, što znači da se možete vjenčati istog dana. Dozvole za sklapanje braka mogu se dobiti kod bilo kog namjenskog službenika u državi, ali moraju biti podnijete na tačnoj lokaciji sa koje su preuzete.