Foto: Tuzlanski.ba

Osjećate li se loše? Pod stresom ste zbog letenja? Ukoliko prolazite kroz međunarodnu zračnu luku San Francisco, možda ćete naići na brigadu Wag: Grupa od 22 pahuljasta i simpatična psa (+1 dragocjeni prašćić po imenu LiLou) koji su vam na usluzi i spremni su rastopiti sve vaše brige, piše Bored Panda.

Zračna luka je skupa sa San Francisco društvom za sprečavanje okrutnosti prema životinjama radi upoznavanja putnika s psima koji su certificirani programom terapije potpomognut životinjama. Životinje lutaju unaokolo i pomažu svima da poboljšaju svoje  raspoloženje i smanje stres zbog letenja, prenosi Tuzlanski.ba.

Upoznajte brigadu Wag! Čine ga 22 psa i 1 svinja koji pomažu putnicima da se opuste na međunarodnom aerodromu San Francisco!

Ovo je LiLou terapijska svinja. Zna čitav niz trikova!

Sve životinje su certifikovane za terapije.

Program brigade Wag započeo je u decembru 2013. godine i od tada se psi susreću i pozdravljaju sve koji se pomalo uznemireno osjećaju.

A svinja LiLou se nedavno pridružila timu. Ona je hipoalergena i zna kako napraviti puno trikova: može vas pozdraviti valom, stajati na leđnim kopitima i nastupati sa svojom igračkom klavirom!

Svaki pas ima svoj jedinstveni način razveseljavanja stresnih putnika.

"Reakcija naših putnika je zaista pozitivna", rekla je medijima Jennifer Kazarian, menadžerica programa. "Kada životinja iz brigade Wag uđe u terminal, vidimo ljude kako podižu pogled sa svojih uređaja, počinju međusobno komunicirati i počinju komunicirati sa psom, a to stvara osmijeh na licima ljudi."

Prema Jennifer, pilot program je u početku imao samo 6 pasa. Ali angažman je bio nevjerovatan tako da su odlučili nabaviti još pasa.

LiLou je među najpopularnijim članovima brigade Wag!

Putnici imaju tendenciju da se stresiraju kada njihovi letovi kasne ili budu otkazani. To je savršeno vrijeme da brigada Wag žuri u pomoć!

Svaka životinja ima svoj jedinstveni način kako razveseliti ljude. Na primjer, Brixton voli da se kotrlja po leđima i pušta druge da mu trljaju trbuh. Dok Jagger voli kotrljanje između nogu putnika. (Tuzlanski.ba)