Uživajte uz ovu poslasticu: Jesenska panna cotta s narom
Foto: Tuzlanski.ba

Ako vam se najave neočekivani gosti - ovaj desert spreman je za najviše pola sata. Dok popijete kafu, on će se ohladiti i biti spreman za posluživanje - uživajte...

Sastojci: 500 ml slatkog vrhnja, 50 g šećera u prahu, vrećica bourbon vanilin šećera, vrećica želatine u prahu (10 g), kokos.

Preljev: 2 nara, 80 g šećera, 2 dl prošeka

Priprema: Želatinu prema uputama zalijte s hladnom vodom i ostavite 10 minuta neka nabubri. Zagrijte dl slatkog vrhnja. Želatinu otopite na vatri, pa je umiješajte u zagrijano vrhnje. Ostatak vrhnja izmiksajte sa šećerom u prahu i bourbon vanilijom. Dodajte vrhnje sa želatinom. Rasporedite smjesu u kalupe i stavite u frižider dok se krema ne stisne. Očišćene sjemenke nara kuhajte sa šećerom u prošeku dok se umak ne reducira i zatim ga ohladite. Prebacite panna cottu na tanjire, pospite kokosom i prelijte umakom. (24sata.hr)