Sočni uštipci: Ne trebate čekati da tijesto naraste
Foto: Ilustracija | Omiljena poslastica mnogih

Uštipci su brz i zasitan zalogaj za cijelu porodicu, ali se prže u dubokom ulju pa nisu baš najzdraviji izbor.

Ovo je recept koji su koristile naše nene prema kojem ne morate čekati da tijesto naraste, a uz to upijaju minimalno ulja.

Sastojci:

2 jaja
250 ml jogurta
50 g brašna
2 kašike ulja
1 kašika soli
1 kašika praška za pecivo
1/2 kašike suhog kvasca

Priprema:

Pomiješajte sve suhe sastojke, zatim umutite jaja s jogurtom i uljem pa postepeno dodajte suhim sastojcima i miješajte dok ne dobijete srednje gusto tijesto.

U dublju tavu ulijte 3-4 cm ulja i zagrijte. Kašikom grabite smjesu za tijesto i ubacite je u zagrijano ulje. Uštipke je najbolje pržiti na umjerenoj temperaturi sa svih strana i paziti da ne zagore. (Story.hr)