Recept bez gustina i bez pudinga. Starinski recept jedne bake/nene.
Ukus šnenokli je neprevaziđen...
Sastojci
litar mlijeka
4 jajeta
6 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera
2 pune kašike brašna
Priprema
1 Istucite bjelanjke u snijeg
Odvojite bjelanjke od žumanjaka te bjelanjke pomoću miksera istucite u čvrsti snijeg. Kako bi vam snijeg ispao još bolji, slobodno bjelanjcima, prije miksanja, dodajte i mrvicu soli.
2 Zakuhajte mlijeko
U mlijeko stavite šećer i vaniliju (ili vanilin šećer) te ga zakuhajte. U kipuće mlijeko, pomoću kašike, ukuhavajte snijeg od bjelanjaka. Kako vam ne bi ispali šuplji, možete ih oblikovati i pomoću dvije kašike. Svaki je potrebno kuhati po, otprilike, minutu sa svake strane.
3 Stavite u posudu
Vadite ih pomoću šuplje grabilice (s rupicama) i stavljajte u zdjelice ili u jednu veću posudu.
4 Istucite žumanjke
Pjenjačom istucite žumanjke i brašno. U dobivenu smjesu pomalo dolijevajte i miješajte pjenjačom vruće mlijeko koje vam je ostalo od ukuhavanja. Dobiveno vratite na vatru i tucite pjenjačom dok ne zavrije te nastavite skroz dok se smjesa ne zgusne.
5 Ohladite
Dobivenu kremu prelijte preko šnenokli i ostavite da se ohladi. (Coolinarika)