Pjevačica Jelena Karleuša odazvala se apelima Udruženja Pomozi.ba, koje je pokrenulo akciju "Poplave 2024" nakon razornih poplava koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu.

Jelena Karleuša: Duboko saosjećam sa narodom koji je stradao u BiH, donirat ću novac
Foto: Ilustracija Tuzlanski.ba | Jelena karleuša poziva na solidarnost

Karleuša je putem svog Instagram profila podijelila apel Pomozi.ba, pozivajući svoje pratitelje da se uključe u akciju i doniraju novac za ugrožene. Također, obećala je i vlastitu donaciju, naglašavajući važnost zajedništva u ovim teškim vremenima.

Podsjećamo, u samo 36 sati, prikupljeno je gotovo dva miliona KM za pomoć onima koji su stradali u katastrofalnim poplavama, u kojima je izgubljeno najmanje 13 života, dok se još uvijek traga za desetinama nestalih.

"Duboko saosjećam sa narodom koji je nastradao u BiH. Doniraću novac, a koristim priliku i da pozovem sve da zajedno pomognemo ugroženima jer samo zajedno možemo da ublažimo sav ovaj užas i nesreću", napisala je Jelena na svom Instagram profilu.

Ova akcija je pokazala kako jedinstvo i solidarnost mogu imati značajan utjecaj u vremenima krize, te kako svaka donacija može donijeti nadu onima kojima je najpotrebnija.