Ručak za gurmane: Spremite ćufte u kajmaku
Foto: Tuzlanski.ba

Za današnji ručak predlažemo vam da napravite ove ukusne ćufte u kajmaku.

Sastojci:

- 500 g mljevenog junećeg mesa
- 120 ml mlijeka
- 1 kašika mljevenog crvenog luka
- 1 kašika mljevenog bijelog luka
- 100 g prezle
- 1 jaje
- so, biber
- vegeta
- sitno narezan peršun
- 3 kašike kajmaka
- 1 kašika maslaca

Priprema:

U mljeveno meso dodati mlijeko i dobro promiješati. Masi zatim dodati luk, prezlu, začiniti po želji. Sve dobro promiješati i ostaviti u frižider jedan sat.

Nakon toga masi dodati jedno jaje i peršun, te praviti ćufte. Da bi ćufta bila jednaka, koristiti kašiku za sladoled.

Na zagrijanom maslacu pržiti ćufte uvaljane u mrvice.

Gotove ćufte redati u posudu i preliti rastopljenim kajmakom i maslacem. (Nezavisne novine)