Jednostavan i ukusan desert koji je savršen za svaku priliku.
Čokoladni rolat je gotov za oko pola sata.
Sastojci:
Biskvit
5jaja
5 kašika šećera
3 kašika oštrog brašna
2 kašika kakaa
1 paketić praška za pecivo
Krema
500 ml vrhnja za šlag
250 g čokolade za kuhanje
Priprema
Biskvit
Umutite čvrsti snijeg
Od bjelanjaka umutite čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera.
Dodajte žumanjke i suhe sastojke
Smanjite mikser na najmanju brzinu pa dodajte jedan po jedan žumanjak te prosijanu mješavinu brašna, kakaa i praška za pecivo.
Sve kratko izmiješajte.
Izlijte u kalup
Smjesu rasporedite u kalup dimenzija 40 x 30 cm obložen papirom za pečenje.
Ispecite u rerni
Pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.
Zarolajte biskvit
Vruć biskvit zarolajte zajedno s papirom za pečenje.
Krema
Otopite čokoladu
Čokoladu otopite u vrhnju za šlag na laganoj vatri uz neprestano miješanje.
Ohladite u frižideru
Ohladite u frižideru najmanje nekoliko sati.
Izmiksajte
Ohlađenu smjesu čokolade i vrhnja izmiksajte u kremu.
Složite roladu
Biskvit odrolajte, namažite s većinom kreme, zarolajte i premažite ostatkom kreme. (Index.hr)